Annikin pentublo

Tästä se alkoi

Kasvatuksen jännittävimpiä hetkiä on nämä synnytykset. Ensin käydään näyttelyissä, sitten tutkitaan terveyttä, sitten bongaillaan sulhasia ja lopulta kaikki palaset loksahtaa paikoilleen. Tai no joo, sitten odotellaan juoksuja, sitten tärppipäiviä, sitten matkataan sulhon/sulhojen luo. Sen jälkeen jännitys jatkuu ja seurataan silmä tarkkana mahdollisia merkkejä siitä, onko astutus onnistunut. Välillä tuntuu, että ei ole, välillä on 100% varma siitä. Siinä mittaillaan vatsaa, seurataan mahdollisia muutoksia käytöksessä, onko ruokahaluttomuutta, tuleeko limaa jnejne. Joskus tiineys varmistetaan ultralla (sitä meillä ei tehdä, vaikka ei millään malttaisi odottaa). Lopulta tiineyden merkit näkyvät. Ja silloin voi huokaista. Hetkeksi.

Tämän jälkeen toivotaan tiineyden sujuvan hyvin ja sitten madotetaan narttu. Sen jälkeen jännitetään, montako olisi mahdollisesti tulossa. Siinä joku yli-innokas kasvattaja voi yrittää kuunnella doblerilla pentujen sykkeitä ja laskea monestako kohtaa niitä kuuluu. Me kuulimme siinä päivien 45 kohdilla kuudesta eri kohtaa sydänäänet :) Ja sitten mennään röngteniin... (meillä päivä 55) jossa näkyy 6 ihanaa pientä pentusta ❤ Ja tietenkin viikko ennen oletettua laskettua aikaa aletaan mittailla lämpöjä, jotta huomattaisiin, milloin lämmöt lähtevät laskuun ja synnytys alkaisi olla lähellä. Meillä lämmöt sahasivat päivinä 56-57 37.5 - 36.9 välillä.

Kunnes se koittaa se hetki. Lämmöt laskee ja lähtölaskenta alkaa ❤ Tänään on päivä 58 ja lämmöt tipahtivat aamupäivästä 35.3. Annikki on ollut koko päivän omassa pedissään ja nukkunut. Hän kerää voimia. Välillä asento on huono ja pitää yrittää sitä parantaa.

Kello on nyt 20.15 ja lämmöt ovat 36.2. Lämmöt ovat olleet koko päivän tuossa.

Klo 07.00, päivä 59. Puol 2 yöllä Annikki oli herättänyt Matin. Vähän pyörinyt. Välillä läähättänyt. Nytkin välillä läähättelee, mutta on aika rauhallista.

Klo 10. Edelleen rauhallista. On käyty tyhjentämässä suolta ja asento on välillä tosi hankala.. ei millään löydy hyvää kolosta, minne pujahtaa. Nyt tulin makaamaan peiton alle ja Annikki tuli tekemään peiton alle pesää. Läähättelyä välillä, mutta Annikki on tosi rauhallinen muuten. Käytiin kävelemässä vähän, mutta parisataa metriä riitti ja sitten tuli kiire kotiin. Olen ollut yhteydessä eläinlääkäriin, päästään sinne tarvittaessa.

Klo 10.10. Nopeasti eteni hetki. Annikki alkoi kovasti läähättämään. Hän istuu vieressä ja minä hieron alaselkää.

Klo 11 eläinlääkäriin. Annikki tuijottelee, mutta mitään ei tapahdu.

Klo 11.20 Annikki nukutetaan, supistuksia ei tule. Kohtu lienee niin täynnä. Kasvattajan odotuksen hetket alkaa. Sydän lyö 200 ja minuutit kuluvat hitaastu... huoh.

Klo 12.40 Eläinlääkäri laittaa viestiä ja kuvan, kaikki hyvin. Pentuja olikin 7 ❤ Annikin kohtu oli niin laaja ja iso sekä jälkeiset niin tiukassa, että kohtu alkoi vuotamaan verta. Koko poppoo jäi siis eläinlääkäriin tarkkailuun. Klo 16 saamme hakea heidät kotiin ❤

Klo 16.30 Kaikki ollaan kotona, Annikki vielä vähän pökkyrässä. Ihanat pennut <3 Huoh, nyt voi hetken hengähtää!

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.02 | 18:12

Hei taas Marjo! Täällä taas kyselen kuulumisia ja pentutilannettasi tälle keväälle!
Eli onko valoa tunnelin päässä?🌝terv. Outi Rämö Torniosta.

...
28.12 | 22:18

Hei Marjo! Mitä kuuluu kevään 2022 pentusuunnitelmiin? Edelleen ollaan täällä odotuksen tilassa! Terveisin Outi Rämö Torniosta

...
30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS