Pentublogi 2014

Videota ei löydy

Helle hellii ja sekös rauhoittaa menoa... Aamulla oli kova meno jo 6 aikaan ulkona aamupalan ja rallien merkeissä. 9 aikaan uusi ulkoilu ja sen jälkeen on otettu aika rauhallisesti. Kuumuus vie mehut niin kasvattajalta kuin koirilta. Esterin lenkit päivällä on vain sen verta pitkiä, että saa pissattua ja kakattua... Eilen lösähti kesken kakkalenkin kyljelleen lepäämään. Matkaa oli kuljettu ehkä 200m. Siinä ei auttanut kuin kantaa takaisin kotiin sisälle viileän tuulettimen luokse... Lenkit tehdäänkin siis oikein aikaisin aamulla ja yömyöhillä. Pennutkin nukkuvat selällään tuulettimen pyöriessä vieressä.. Tänään jäivät ulos nukkumaan juuri kastellulle nurmikolle, aidan varjoon.

 

Tänään pentujen luona täällä kotona kävi eläinlääkäri tekemässä tarkastukset. Kuunneltiin sydänäänet, kokeiltiin jalat, tutkittiin iho ja turkki.. Pojilta löytyi miehiset asiat molemmilta ja kaikki lapsoset saivat mikrosirut lapojen väliin. Terveitä ja hyväkuntoisia olivat kaikki pennut :) Olivat myös todella rauhallisia auringon porottaessa... Pontevia, liikkuvaisia ja iloisia kaikki lapset :) 

 

Huomenna meille tulee kotiin valokuvaaja, joka yrittää ikuistaa nämä naperot filmille :) Saas nähdä, millaisia otoksia tulee.. torstaina taas tulee uroksen omistaja ja Esterin kasvattaja katsomaan millaisia taaperoita täällä viilettää :) huomenna laajennamme pihareviiriä varmaankin laajemmalle ja käymme katsomassa, mitä kaikkea löytyy aitojen toiselta puolen... Onneksi tuossa vieressä menee tie, mopoja, autija, koiria jne, joten pennut vähän siedättyvät ääniin.

 

Kannattaa heti kun pentu tulee, totuttaa sitä kaikkeen mahdolliseen. Ja kannattaa muistaa myös se, että pelkäävää pentua ei silitellä ja lohdutella.. Viereen voi tulla, mutta omistaja vain toimii tukipylväänä. Miksi näin? Silittämällä ja lohduttelemalla pentujen pelkoja vahvistetaan. Ja ei tietenkään liikaa kerralla kaikkea..  Itse kannattaa vain olla "cool", kun pennut mielestä jännittäviä asioita tapahtuu.. :) Esteri on esimerkiksi kulkenut pennusta lähtien mukanani kaikkialla (kaupunki, liukuportaat, pyöröovet, erilaiset alustat jne) ja on ihan hirvittävän helppo koira pitää mukana. Esteri voi luottaa, etten vie sitä surman loukkuun vaan kaikki paikat ja asiat mitkä kohdataan, on turvallisia lopulta... Pennulla tulee olla siis luottamus omistajaansa kohtaan. Siksipä ei myöskään saa pentua säikytellä ja jättää ns.pulaan. Kannustamalla ja rohkaisemalla, ei pelkoja vahvistamalla saadaan terve koira kasvatettua. Ole siis koiran luottamuksen arvoinen ja älä petä sitä missään tilanteessa :)

Nyt se koitti se aika... Aika jolloin pienistä tuli isompia. Pennut viettävät nyt päivänsä koko asunnossa. Peti on olohuoneen lattialla, samoin pisupaperit. Mahdollisimman paljon pentuja pissitetään ulos, mutta hienosti melkein kaikki pisut osuu paperille :) Pentulaatikko ei kiinnosta pentuja enää yhtään ja ovatkin siellä varsin tyytymättömiä. Sen vuoksi pennut nyt osallistuvat perheen arkeen... Terassinovi on auki ja pennut pääsevät vapaasti liikkumaan. Tosin ulkonaolo ei vielä niin paljon kiinnosta, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee :) Pennut tottuvat samalla kaikkiin ulkoa tuleviin ääniin. Löytyi muuten tänään uusi herkkuruoka:maksalaatikko (tietenkin ilman rusinoita).

 

Hulina kiihtyy päivä päivältä. Asunto on yksi rallirata ja kaikki, mikä suuhun osuu tuntuisi kivalta pureskella. Pennuista kauhean kivaa on jyrsiä kaikkea, minusta se taas ei näytä tai kuulosta ollenkaan mukavalta. Yritetään siinä sitten juosta ja ohjata hampaita oikeaan osoitteeseen. Mutta voitte ehkä kuvitella miltä näyttää, kun 7 pientä bossua nauttii elämästään :D En muistanutkaan, mikä meno pentukoirilla on. Siihen muuten kannattaa henkisesti uusien perheidenkin varautua ; vauhtiin, ralliin, hampaisiin, pissivahinkoihin, mahdollisiin hampaanjälkiin väärissä paikoissa... Mutta myös iloisuuteen, suukkoihin, pyyteettömään sekä luottavaiseen rakkauteen... Siihen, että joku on aina iloinen sinut nähdessään, iloitsee ulkoilusta ja leikistä, antaa hellyyttä ja tulee kainaloon.. Suukottaa kyyneleesi pois ja tukee sinua sinun sairastaessa. Pennun mukana tulee paljon töitä, varsinkin pentuaikana, mutta kaikki se työ palkitsee jokaikinen päivä <3

Uusimmat kommentit

30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
30.08 | 18:23

Hei! Olemme kiinnostuneita Bostoninterrienin otosta <3 Rotu on tuttu. Boris on ollut tr.llä ja meillä pitkiä aikoja hoidossa viikoista kuukausiin useampana vuon

...
04.07 | 21:17

Pitää taas kiitellä plogista! On ihanaa, kun pääsee seuraamaan pennun kasvua ja kehitystä😊 Kuvia ja videoita katsotaan meillä vähän väliä!

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS