Pentublogi 2014

Kohta surettaa...

Huomenna se alkaa. Pesä aloittaa tyhjenemisen ja minä olen jo valmiiksi suru pyserossa... olemme kaikki. Juurihan pennut syntyivät. Juurihan hihkuin ilosta, kun niiden silmät aukesivat. Siitä on vain hetki, kun ensiaskeleet ja suukottelut olivat ajankohtaisia. Hujauksessa pennut ovat oppineet juoksemaan, kiipeämään portaita, leikkimään mitä hurjempia leikkejä, saaneet minut välillä ilon ilmapiiristä väsyneeksi yösiivoajaksi kakasta.

 

Sanotaan, että pennuista tulee riiviöitä ja niistä mielellään luopuu, kun aika koittaa. En kyllä luovu mielelläni. Eikä nämä ole riiviöitä. Nämä naperot ehkä eivät osu paperiin pisseineen tai kakkoineen, mutta joka ikinen kerta kun on ollut hetken pois ja pennut näkevät, saapuu meitä vastaan iloinen kahdeksikko. Silloin syli on täynnä pieniä tassuja, suukot hellii ja jokainen haluaa osansa huomiosta sekä rapsuttelusta. En siis ole vielä kokenut hetkeä, että pesän tyhjeneminen helpottaa. Myönnän vain sen, että on ihan mukava saada olohuone ja keittiötila takaisin inhimilliseen kuntoon sekä raivattua... Se on ainut. Muuten haluaisin pitää jokaikisestä pennusta kynsin ja hampain kiinni. 

 

Tänä aamuna heräsin, kun viereeni ilmestyi ensin Justiina iloisine suukkoineen. Sen jälkeen pikkupoika ja Tilda saapuivat suukottelemaan. Agityttö ja Pipsa ilahduttivat seuraavaksi vuorostaan minua terhakoine tervehdyksineen ja viimeisenä herätystä antamaan saapui Annikki ja Vili. Ei olisi voinut toivoa ihanempaa herätystä :) 

 

Tänään meillä vieraili myös Tilda-neitin tuleva asuinkumppanI. Tämä kiltti bostonityttövanhus saapui ihmeissään seitsemän kakaran läheisyyteen. Mitenkäs meidän lapset reagoi: Aluksi vähän katseltiin ja sitten meni ensin Vili, Annikki ja Justiina innokkaana katsomaan uutta vierasta. Siinä vähän yrittivät leikittää vanhusta ja pyörähtivät kunnioittavasti selälleen, kun Tasha-rouva innostui. Ei näkynyt jännityksestä mitään merkkejä. Pikkupoika myös intoutui seurailemaan Tashaa pitkin pihoja. Pipsa varovasti lähestyi Tashaa, mutta ei ollut kauhean kiinnostunut. Agityttö oli päiväunilla ja koko Tashavierailu jäi välistä :) Tilda vähän katseli tulevaa koirakaveriaan kauempaa, mutta eiköhän hän siitä nopsaan pääse tutuiksi, kun muuttaa viikon päästä uuteen perheeseen. 

 

Se on jännä, miten luonteet muuttuu. Alussa ja välissä joku vaikutti ujommalta, mutta nyt juoksee päällepäsmärinä eteenpäin (Justiina) ja rohkeampi nyt vähän ottaa "iisimmin" (Tilda). Sitten on nämä aina yhtä rohkeat pojat, jotka alun jälkeen ovat menossa mukana kaikkialle. Siinä ei uudet maisemat jännitä, kun ne lähtevät seikkailemaan. Sitten meillä on pikkuinen Pipsa, joka kaikella olemuksellaan ja käytöksellään viestittää suurta viattomuutta (paitsi välillä nenä on oikein houkutteleva kapistus ja hyökkäyskohde;)). Agityttö on saanut rutkasti rohkeutta ja tempperamenttia... Riehuu, juoksee, villiintyy ja komentelee/tappelee sisarusten sekä mamman kanssa, kunnes silmiin tulee unelias katse ja tytsy sammuu :) Annikki taason Annikki, joka todella rohkeasti ja innokkaasti osallistuu kaikkeen ja haluaisi kaikkeen mukaan :) Vaativasti yrittää esteiden takaa ilmoittaa, että haluaisi mukaan toiselle pihalle ralleihin :) 

 

 

Kaiken kaikkiaan ihana seitsikko ja en ole kenenkään kohdalla huolissani mistään. Ikävä tulee, mutta toivon mahdollisimman monen osallistuvan sitten järjestämiini pentutapaamisiin. Täällä Jyväskylässä iloitaan Justiinan, Annikin ja Tildan voimin useammin, mutta minulle kasvattajana olisi sydäntä riipaisevaa, jos pesä tyhjenisi ja hiljenisi ikuisesti. Haluan olla kasvattieni tulena ja toivon kuvia, kuulumisia ja muita mahdollisimman paljon :) Facebook, sähköposti, puhelin ja kaikki muu on vain toivottavaa viestintäkanavaa :) Saa nähdä kuinka käy ja laitanko uudet perheet kiusalliseen tilanteeseen itkemällä hysteerisesti joka pennun lähtiessä vai pystynkö pitämään itseni kasassa sen lähtöhetken.... Huomenna se alkaa... :/

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.02 | 18:12

Hei taas Marjo! Täällä taas kyselen kuulumisia ja pentutilannettasi tälle keväälle!
Eli onko valoa tunnelin päässä?🌝terv. Outi Rämö Torniosta.

...
28.12 | 22:18

Hei Marjo! Mitä kuuluu kevään 2022 pentusuunnitelmiin? Edelleen ollaan täällä odotuksen tilassa! Terveisin Outi Rämö Torniosta

...
30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS