Pentublogi 2014

Kohta 7 viikkoa

Ne ovat jo pieniä isoja koiria. Ne pomppii. Ne yrittää repiä johtoja (on muuten kova suojeleminen johdoissa)!!!!, ne juoksevat innosta piukeana luokse, kun niitä kutsuu :) Eilenkävin kaikkien kanssa parkkipaikalla ja seisoskelemassa ja katsomassa ympäröivää maailmaa. Kukaan ei välittänyt mistään mitään, vaan kaikki tutkivat ja katselivat uteliaina ympärilleen. Parkkipaikkavisiitti oli ehkä 2-3 min :D

 

Pennut näkivät myös siskoni perheen isovillakoirat :) Voi sitä riemua, mikä osalla tuli, kun ne tajusivat jaloissa olevat villapallot :D Siinä yritettiin niihin tarttua ja juostiin perässä. Vanhempi narttu ei pätkääkään välittänyt koko kakaroista, nuorempi ei oikein pitänyt palloihin koskemisesta :) No, siinä vain pitää ihmisen olla tarkkana, että pennuille tulee positiivisia kohtaamisia kilttien, ROKOTETTUJEN, koirien kanssa... 

 

Kun pentu tulee kotiin, kaikkein parasta olisi, jos olisit jo ehtinyt käydä pentuun tutustumassa kasvattajan luona muutamia kertoja.  (vähintään kuitenkin kerran, koska en kasvattajana edes pentuja myy ilman tapaamista :))

 

Uuteen kotiin muuttanut pentu on vielä vailla täyttä rokotussuojaa (pennut rokotetaan 12 ja 16 viikon iässä ja täysi rokotussuoja pennulla on vasta pari viikkoa toisen rokotuksen jälkeen). Mutta pentua ei silti kannata pitää vain kotona tautien pelossa, sillä silloin sosiaalistumisikä menee ohi ja pentu tottuu uusiin asioihin huomattavan hitaasti.

Pennun kannattaa antaa leikkiä vain kilttien, rokotettujen ja terveiden koirien kanssa, ja välttää koirapuistoja ja koiratapahtumia, kunnes rokotussuoja on saavutettu. Jos pentu ei saa lainkaan tavata toisia koiria, siitä saattaa tulla arka tai vihainen.

Katso kasvattajan muistilistaa ja ylläpidä jo esiteltyjä aiheita tai totuta pentu niihin. Totuta pentu myös näihin:

  • valjaisiin tai kaulapantaan ja taluttimeen
  • kiinnipitämiseen ja koskettamiseen
  • autoilun lisäksi eri liikennevälineissä kulkemiseen
  • yksinoloon
  • uusissa ympäristöissä liikkumiseen

 Jos pentu saa runsaasti mielellään pelkästään positiivisia kokemuksia uusista paikoista, asioista ja tilanteista se alkaa hiljalleen yleistää luottamuksen. Totuttamista tehdään pennun tahdissa: luovutusikäisellä pennulla on jo välttämiskäyttäytymistä, eikä totuttelua kannata tehdä niin rivakassa tahdissa, että pentu pelästyy. Pentu voi muuten oppia kerrasta pelkäämään tilannetta.

Jos pentua jännittää, pysy ensin niin kaukana tai tee tilanteesta muuten niin helppo, että pentu on rento. Vaikeuta tilannetta vähitellen ylittämättä pennun huolestumisrajaa. Muista, että pentu tarvitsee myös runsaasti lepoa.

 Vaikka varsinainen sosiaalistamiskausi päättyykin hiljalleen noin kolmen kuukauden iässä, opittua kannattaa ylläpitää ainakin siihen asti, että pentu on vuoden ikäinen. Vasta sitten opitusta alkaa tulla niin pysyvää, ettei koira ala arastelemaan jo muutaman kuukauden tauon jälkeen esimerkiksi toisia koiria. Alle puolivuotiaan pennun pitäisi saada nähdä lajitovereitaan lähes päivittäin. (Lähde on koiranomistajanperuskurssi.fi). 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.02 | 18:12

Hei taas Marjo! Täällä taas kyselen kuulumisia ja pentutilannettasi tälle keväälle!
Eli onko valoa tunnelin päässä?🌝terv. Outi Rämö Torniosta.

...
28.12 | 22:18

Hei Marjo! Mitä kuuluu kevään 2022 pentusuunnitelmiin? Edelleen ollaan täällä odotuksen tilassa! Terveisin Outi Rämö Torniosta

...
30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS