Pentublogi 2014

Eläinlääkäri ja sirutus.

Helle hellii ja sekös rauhoittaa menoa... Aamulla oli kova meno jo 6 aikaan ulkona aamupalan ja rallien merkeissä. 9 aikaan uusi ulkoilu ja sen jälkeen on otettu aika rauhallisesti. Kuumuus vie mehut niin kasvattajalta kuin koirilta. Esterin lenkit päivällä on vain sen verta pitkiä, että saa pissattua ja kakattua... Eilen lösähti kesken kakkalenkin kyljelleen lepäämään. Matkaa oli kuljettu ehkä 200m. Siinä ei auttanut kuin kantaa takaisin kotiin sisälle viileän tuulettimen luokse... Lenkit tehdäänkin siis oikein aikaisin aamulla ja yömyöhillä. Pennutkin nukkuvat selällään tuulettimen pyöriessä vieressä.. Tänään jäivät ulos nukkumaan juuri kastellulle nurmikolle, aidan varjoon.

 

Tänään pentujen luona täällä kotona kävi eläinlääkäri tekemässä tarkastukset. Kuunneltiin sydänäänet, kokeiltiin jalat, tutkittiin iho ja turkki.. Pojilta löytyi miehiset asiat molemmilta ja kaikki lapsoset saivat mikrosirut lapojen väliin. Terveitä ja hyväkuntoisia olivat kaikki pennut :) Olivat myös todella rauhallisia auringon porottaessa... Pontevia, liikkuvaisia ja iloisia kaikki lapset :) 

 

Huomenna meille tulee kotiin valokuvaaja, joka yrittää ikuistaa nämä naperot filmille :) Saas nähdä, millaisia otoksia tulee.. torstaina taas tulee uroksen omistaja ja Esterin kasvattaja katsomaan millaisia taaperoita täällä viilettää :) huomenna laajennamme pihareviiriä varmaankin laajemmalle ja käymme katsomassa, mitä kaikkea löytyy aitojen toiselta puolen... Onneksi tuossa vieressä menee tie, mopoja, autija, koiria jne, joten pennut vähän siedättyvät ääniin.

 

Kannattaa heti kun pentu tulee, totuttaa sitä kaikkeen mahdolliseen. Ja kannattaa muistaa myös se, että pelkäävää pentua ei silitellä ja lohdutella.. Viereen voi tulla, mutta omistaja vain toimii tukipylväänä. Miksi näin? Silittämällä ja lohduttelemalla pentujen pelkoja vahvistetaan. Ja ei tietenkään liikaa kerralla kaikkea..  Itse kannattaa vain olla "cool", kun pennut mielestä jännittäviä asioita tapahtuu.. :) Esteri on esimerkiksi kulkenut pennusta lähtien mukanani kaikkialla (kaupunki, liukuportaat, pyöröovet, erilaiset alustat jne) ja on ihan hirvittävän helppo koira pitää mukana. Esteri voi luottaa, etten vie sitä surman loukkuun vaan kaikki paikat ja asiat mitkä kohdataan, on turvallisia lopulta... Pennulla tulee olla siis luottamus omistajaansa kohtaan. Siksipä ei myöskään saa pentua säikytellä ja jättää ns.pulaan. Kannustamalla ja rohkaisemalla, ei pelkoja vahvistamalla saadaan terve koira kasvatettua. Ole siis koiran luottamuksen arvoinen ja älä petä sitä missään tilanteessa :)

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.02 | 18:12

Hei taas Marjo! Täällä taas kyselen kuulumisia ja pentutilannettasi tälle keväälle!
Eli onko valoa tunnelin päässä?🌝terv. Outi Rämö Torniosta.

...
28.12 | 22:18

Hei Marjo! Mitä kuuluu kevään 2022 pentusuunnitelmiin? Edelleen ollaan täällä odotuksen tilassa! Terveisin Outi Rämö Torniosta

...
30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS