Pentublogi 2014

Huh hellettä!

Lämmin on ja myös Esteri osoittaa sen läähättämällä imetysurakan lomassa. Puhallin on nyt päällä, koska lämpötilat sisällä alkaa nousta epämukaviksi. Ilmasto ja sen muutokset tuleekin huomioida bostoninterrieriä harkittaessa. On miettivä, onko valmis pukemaan koiraa pakkasilla villapaitaan, pukuun, tossuihin, sadeasuun... Sää siis oikeastaan määrittelee vaatetuksen. Pakkasen puolelle mentäessä on suurimmalla osalla kylmä ilman vaatteita ulkosalla. Voit itse miettiä, millä säällä lähtisit alasti ulos lenkkeilemään!! Harva bostoni selviää ilman pukeutumista talvella. Ei varmasti kukaan! On myös muistettava, että aina koirat ei näytä niin selkeitä merkkejä kylmyydestä.. mutta sitten on tietenkin Esteri, meidän perheen draamaqueen, joka näyttää mielipiteensä tarvittaessa :)

 

Esteri on todella kylmänarka tyttö. Lämpötilan lähentyessä nollaa alkaa hampaat kalista ja hölkätään kolmella jalalla. Bostoneilla ei ole alusvillaa vaan ainoastaan ohut karva, joten on turha edes kuvitella karaistavansa tätä rotua talvipakkasiin. Tietenkin jokainen yksilö on oma yksilönsä, mutta jokaisen bostonin vaatetukseen kuuluu villapaita, kevyempi sekä paksumpi puku ja tossut. Kerrospukeutumista suositaan myös näillä koirilla. On hyvä jo pennusta pitäen opettaa pukeutumista, jotta aikuisiällä se onnistuu helpommin. Esteri kun näkee haalarin, hän jämähtää seisomaan nolon näköisenä paikoilleen. Kun puku ja tossut ovat päällä, sitten ollaan taas omia energisiä itsejään :) Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa! Tärkein ajatus on, että miettii, kuten ennemmin sanoin, missä säässä lähtisit itse ulos ilman vaatteita. Joku tarkenee vähemmällä, osa palelee herkemmin :) Jokainen omistaja tuntee koiransa ja kannattaa tarkkailla myös kylmettymisen merkkejä. Kannattaa kurkata seuraava linkki: 

http://www.avatv.fi/minisaitit.shtml/tassuklubi/neuvola/jo-kevyt-pakkanen-voi-olla-liikaa-mista-tietaa-etta-koira-palelee/2013/11/1829386

 

Tossuissa on todella paljon eroja ja kannattaakin satsata hyviin. Meidän perheessä toimivat tossut ovat olleet ForMyDogs-merkkiset tossut. Ovat pysyneet hyvin menossa mukana :) Alla kuva tossuista. 

 

Jotta elämä ei olisi liian helppoa, myös nämä helteet ovat "haastellisia" bostoneille. Lenkit tulee sijoittaa aamuvarhaiseen ja iltamyöhään. Kovien helteiden aikaan Esteri hakeutuu hetken auringossa makaamisen jälkeen varjoon. Näillä lyhytkuonoisilla roduilla kehon jäähdyttäminen on hitaampaa ja se tuleekin muistaa kuumuudessa.

 

Älkää kuitenkaan ymmärtäkö väärin, koska bostoninterrierit RAKASTAVAT lämmintä; takkatuli, sauna ja auringossa lekottelu on lempipuuhia. Mutta se on sitä lekottelua ja tärkeää on päästä myös kuumuudesta omaehtoisesti pois. Kesällä on taivaallista kaivaa maahan kuoppaa ja rojahtaa kostean sekä viileän maan päälle lekottelemaan. Se on elämää se!! Esterillä ei ole ikinä ollut mitään "oireita" helteestä (esim. hengitysvaikeuksia) vaan hän nauttii lämpimästä :) Esterillä onkin pikkuisen nenää ja avoimet sieraimet.. se jo vähän helpottaa. Lenkittelyt päivän viileimpinä ajankohtina ja muuten sitä koiranelämää :) Jos koira tuntuu olevan kauhean energinen ja lenkkiä kaipaisi, kannattaa haastaa koiraa älyllisiin tehtäviin.. ne väsyttävät koiraa hyvin ja niillä on myös tarkoitus. Opeta temppuja, leikkikää herkkujen piillotusleikkiä ja pistäkää aivot kovasti hommiin :) Väsynyt koira on onnellinen koira <3

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.02 | 18:12

Hei taas Marjo! Täällä taas kyselen kuulumisia ja pentutilannettasi tälle keväälle!
Eli onko valoa tunnelin päässä?🌝terv. Outi Rämö Torniosta.

...
28.12 | 22:18

Hei Marjo! Mitä kuuluu kevään 2022 pentusuunnitelmiin? Edelleen ollaan täällä odotuksen tilassa! Terveisin Outi Rämö Torniosta

...
30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS