Pentublogi 2014

Syntymäpäivä

Kun syntymäpäivä lähestyi, jännitys tiivistyi. Esterin masu oli VAL-TA-VA! Lenkit olivat meidän kesken yhteistä lyllerrystä, mutta varsinkin viimeiset päivät kävimme ulkoilemassa todella usein. Lenkit vain olivat lyhyempiä. 

 

Tiistaina 28.5.2014 lo 1.00 Esteri aloitti läähyttämisen. Olimme valvoneet edellisenkin yön Esterin levottomuuden vuoksi, joten valvomisissa pyrittiin vuorottelemaan. Nukahdin pieniksi hetkiksi yön aikana ja 2-3 aikaan Esteri vinkui. Unen ja hereilläolon rajamailla loppui osaltani klo 5.50, jolloin nousin virkeänä ylös. Esteriä supisteli. Mietin, että olisiko avautumisvaihe ollut todella noin lyhyt ja "kivuton". Klo 8.00 soitin eläinlääkäriin ja kerroin missä mennään. Eläinlääkäri epäili, että olisi vielä avautumassa. Itsepäisenä ja jääräpäisenä en uskonut, vaan soitin kasvattajalle. Kuten epäilinkin, ponnistusvaihe oli alkanut. 

 

N.klo 9 kokeilin, tuntuuko Esterin synnytyskanavassa pentuja. Pienet varpaat siellä mielestäni tuntui, tosin todella syvällä. Soitin taas eläinlääkäriin. Ehdottivat odottelemaan tunnin ja katsomaan, josko pentu olisi tullut lähemmäs uutta maailmaa. Ei ollut tullu.  

 

Esteri haki minusta turvaa ja seurasi kaikkialle. Istuin pennutuslaatikossa ja Esteri tuli syliini ponnistamaan. Epäilin, että kaikki ei ollut hyvin. Soitin taas eläinlääkäriin, koputin naapurin oveen ja lähdimme lääkäriin.  

 

Ponnistelut olivat heikkoja. Syynä niin pinkeä kohtu, että ponnistelut/supistelut olivat mahdottomia. Eläinlääkäri sanoi heti, että pentu on ilman sikiöpussia ja leikkaus odottaisi. Purskahdin itkuun. 

  

Esteri nukutettiin ja vietiin leikkaussaliin. Minuutit tuntuivat pitkiltä. Oven auetessa ja lääkärin tullessa luokseni, purskahdin suurempaan itkuun. Helpotus siitä, että kaikki ovat hengissä toi ilon kyyneleet. Surun kyyneleet tulivat, koska Esterin kohtu oli ollut niin kovilla, että oli revennyt. Eläinlääkäri sanoi, että pentuja ei voisi enää teetättää.. kohtu ei kestäisi. Suosittelivat kohdunpoistoa ja se tehtiin. Itkin, mutta kuinka ihana uutinen oli, että kaikki olivat hengissä.  

 

Pienet nyytit tuotiin laatikossa hoidettavakseni ja Esterin leikkaus jatkui. Sydämeni suli vikinän kuullessani ja pikkuiset nähdessäni. Niin kauniita tyttöjä ja poikia laatikossa oli! Heti huomasin, että kokoeroa pennuilla oli. Osa oli pikkuisia ja osa kunnon jötiköitä. Synnytyskanavassa ollut pentu sai eläinlääkäriltä nimen karavaanari/karavaani, koska niin tien tukkeena se oli ollut. Iso tyttö!

 

Esteri tuotiin vielä hänen nukkuessaa imettämään pentuja. Siinä olikin tekemistä, että pienen pienet nyytit saatiin imemään. Laskun ja hoito-ohjeiden jälkeen pääsimme lähtemään kotiin (Esteri vieläkin nukkui, vähän oli heräilyn merkkejä). 

 

Kotona kaikki 8 laskettiin peittojen ja puhtaiden lakanoiden päälle pesuhuoneeseen eikä pentulaatikkoon. Sekä Esteri että pennut olivat vähän kylmissään. Ei muuta kuin asunnon lämmitykset päälle ja heräilyn odottelu. Pizza maistui hyvälle jutellessamme Esterille. Pikkuhiljaa hän heräili, oli sekava ja vieressä piti vahtia. Lopulta ensimmäinen pentu sai pesunsa ja huokasimme helpotuksesta. 

 

Mitenkäs pentujen ensimmäinen päivä ja yö? Kun pennut hoksasivat kunnolle imemisen klo 23.00 elämä helpottui. Myös huonosti imevä pentu aloitti silloin ahnaan ruokailuhetken. Huh huh, kaikki kunnossa ja yöstä tulisi helpompi. 

 

Yö oli valvomista minun osaltani 3 asti, jonka aikana vain ruokailtiin ja nukuttiin. Vahtivuoron vaihtuessa en meinannut pystyä nukkumaan, jos kuulin vinkumista. Lopulta onneksi väsymys voitti ja nukuin edes jonkilaista unta puoli 8 asti aamulla. Esteri tosin kävi vieressäni nukkumassa yöllä tunnin, mutta kuullessa pentujen heräilyn juoksi takaisin äidin hommiin. 

 

Tästä se pentuelämä siis lähtee kunnolla käyntiin. Pienin pentu oli 122g, suurin osa huiteli 140-160g välillä ja suurin oli 230g. Punnitusta päivittäin, puhtaanapito (pyykinpesu) ja näiden pienien saattaminen luovutusikäisiksi tuo mukanaan varmasti monenlaisia tuntemuksia.

 

Palataan taas!

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.02 | 18:12

Hei taas Marjo! Täällä taas kyselen kuulumisia ja pentutilannettasi tälle keväälle!
Eli onko valoa tunnelin päässä?🌝terv. Outi Rämö Torniosta.

...
28.12 | 22:18

Hei Marjo! Mitä kuuluu kevään 2022 pentusuunnitelmiin? Edelleen ollaan täällä odotuksen tilassa! Terveisin Outi Rämö Torniosta

...
30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS