Bostoninterrierin luonne

Luonteesta

Bostoninterrieri on ihmisrakas, seurallinen, älykäs, rohkea ja aktiivinen koira, joka vaatii suhteellisen paljon liikuntaa. Aggressiiviset ja arat bostoninterrierit ovat erittäin harvinaisia. Jalostuksessa tulee pyrkiä kasvattamaan hyväluonteisia bostoninterrierejä, jotka sopeutuvat hyvin nykypäivän elämään. Arkoja, hermostuneita, tai aggressiivisia koiria ei tule käyttää jalostukseen.

Kasvattajan tulee myös kiinnittää huomiota pennunostajien ohjaukseen bostonin kasvattamisessa yhteiskuntakelpoiseksi ja mukavaksi perhekoiraksi. Kasvattajan tulee myös huolehtia siitä, että pentujen kasvuympäristö on riittävän virikkeellinen ja että pennut sosiaalistuvat hyvin ihmiseen. Pennunostajia tulee opastaa määrätietoiseen ja johdonmukaiseen kasvattamiseen, jotta pennusta kasvaisi tasapainoinen ja tottelevainen aikuinen. Älykkäänä koirana bostoni ottaa helposti johtajan aseman perheessä, ellei sitä ohjata riittävästi pienestä pitäen.

Suomessa koirien luonteita arvioidaan luonnetestin ja MH-luonnekuvauksen avulla. Vuosien 1997-2012 välisenä aikana luonnetestiin on osallistunut yhteensä 44 ja MH-luonnekuvaukseen 11 bostonia.

Lisätietoa luonnetestistä

Lisätietoa MH-luonnekuvauksesta

Bostoneiden luonnetestituloksia

Yhteenveto kesän 2009 MH-luonnekuvauksesta bostoninterriereille

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.02 | 18:12

Hei taas Marjo! Täällä taas kyselen kuulumisia ja pentutilannettasi tälle keväälle!
Eli onko valoa tunnelin päässä?🌝terv. Outi Rämö Torniosta.

...
28.12 | 22:18

Hei Marjo! Mitä kuuluu kevään 2022 pentusuunnitelmiin? Edelleen ollaan täällä odotuksen tilassa! Terveisin Outi Rämö Torniosta

...
30.09 | 16:11

Hei! Soitin sinulle tänään keskiviikkona pentusuunnitelmistasi keväälle 2021 ja sovittiin, että soitellaan paremmalla ajalla uudelleen. Näinhän me tehdään:)

...
04.04 | 20:17

Voi pulleroiset <3

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS